Victron BlueSolar MPPT zonnelader 100/50

De Victron BlueSolar Maximum Power Point Tracking (MPPT) 100/50 12/24V zonnelader verzamelt energie van uw zonnepanelen en slaat dit op in uw accu's. De BlueSolar zonne laadregelaar houdt de accu in perfecte conditie en zal de levensduur verlengen.
De afmetingen zijn 130 x 186 x 70 mm met een gewicht van 1,30 kilo

€ 339,95
SKU
SCC020050200
Belastinguitgang: een te diepe ontlading van de accu kan worden voorkomen door alle belastingen op de belastinguitgang aan te sluiten. Deze uigang koppelt de belasting los als de accu is ontladen tot een voor-ingestelde spanning. Als alternatief kan ook een intelligent accubeheer-algoritme worden gekozen: zie BatteryLife in de handleiding. De belastinguitgang is bestand tegen kortsluiting. Sommige belastingen (vooral omvormers) kunnen het beste direct op de accu worden aangesloten en de afstandsbediening van de omvormer op de belastinguitgang. U hebt mogelijk een speciale interfacekabel nodig. Zie hiervoor de handleiding.

BatteryLife: intelligent accubeheer Als een zonne-laadcontroller de accu niet in één dag weer volledig kan opladen, is het resultaat vaak dat de accu voortdurend schommelt tussen ‘gedeeltelijk opgeladen’ en ‘volledig ontladen’. Door deze toestand (geen regelmatige volledige oplading) raakt een loodzuur accu binnen enkele weken of maanden onherstelbaar beschadigd. Het BatteryLife-algoritme bewaakt de laadstatus van de accu en verhoogt, indien nodig, van dag tot dag het belasting ontkoppelingsniveau iets (door de belasting vroeger los te koppelen) totdat de geoogste zonne-energie voldoende is om de accu tot bijna de volledige 100% op te laden. Vanaf dat ogenblik wordt het niveau voor belasting ontkoppeling gemoduleerd zodat de accu ongeveer één keer per week tot bijna de volledige 100% wordt opgeladen.
Meer informatie
Merk Victron
Kleur Blauw
Specificaties Model BlueSolar
Type solarcharger Mppt
Uitgangsspanning (DC) 12/24VDC
Lengte 70 mm
Breedte 186 mm
Hoogte 130 mm
Gewicht 1,30 kg
Voltage 12/24V
pdf
(Grootte: 136.8 KB)
Bluesolar 100 50 datasheet
pdf
(Grootte: 612.1 KB)
bluesolar MPPT 100 50 handleiding