Victron laadstroomverdeler Argodiode 80-2AC 2 80A

Met deze 80 Ampere laadstroom verdeler kunnen 2 accubanken gelijktijdig geladen worden met één dynamo. Tijdens het ontladen zijn de accu’s gescheiden door de diodes zodat de start accu volledig geladen blijft.
€ 61,70
SKU
ARG080201000R
Met een laadstroomverdeler kunnen meerdere accu’s gelijktijdig geladen worden met één dynamo. Tijdens het ontladen zijn de accu’s gescheiden door de diodes. Wanneer bijvoorbeeld de accessoire accu ontladen wordt, zal de start accu volledig geladen blijven.
Dankzij toepassing van Schottky diodes is het spanningsverlies van de Argo laadstroomverdelers zeer laag: slechts 0,3V bij weinig stroom en 0,45V bij de maximale stroom. Alle modellen zijn voorzien van een compensatie diode die gebruikt kan worden om de dynamospanning iets te verhogen. Daarmee wordt het spanningsverlies over de laadstroom verdeel diodes gecompenseerd.
Dynamo ‘energize’ aansluiting Sommige dynamo’s beginnen alleen met laden indien er spanning aanwezig is op de B+ aansluiting. Wanneer de dynamo direct op een accu is aangesloten, zal er spanning op de B+ aansluiting staan. Een diode of FET laadstroomverdeler echter isoleert de accu’s van de dynamo zodat deze niet zal starten. De nieuwe ‘AC’ diode laadstroomverdelers hebben een aparte stroom begrensde ‘Energize’ aansluiting waarmee spanning op de B+ aansluiting gezet kan worden wanneer het contactslot van de motor in de contactstand gezet wordt.
Meer informatie
Merk Victron
Specificaties Model Argo diode
Capaciteit (Ah) 80A
Aantal uitgangen 2
Lengte 90 mm
Breedte 120 mm
Hoogte 60 mm
Gewicht 0,60 kg
pdf
(Grootte: 120 KB)
Victron Argodiode datasheet
pdf
(Grootte: 89.6 KB)
Victron Argodiode handleiding