Garmin GMR Fantom 18 radar

De Garmin GMR Fantom 18 radarkoepel, een krachtige radar met een vermogen van 40 W en een stralingsbundel van 5,2 graden. Deze biedt uitstekende detectie van doelen op zowel korte als lange afstanden, variërend van slechts 6 meter tot 48 zeemijl, ook bij mist of regen. De horizontale straalbreedte van 5,2 graden levert beelden met hoge resolutie en verhoogt de efficiency van de antenne, zodat zwakke doelen op grote afstand kunnen worden gedetecteerd. Zo worden de kustlijn, andere schepen en naderend onweer met deze radar haarscherp weergegeven — direct op uw Garmin kaartplotter. Met deze radar bent u verzekerd van consistente doelbepaling, uitstekende doelherkenning en een betrouwbare werking. De 8-bits True Color kleurenweergave helpt u grote doelen van kleine te onderscheiden en verbetert de doelherkenning. Radargegevens worden op kaarten geprojecteerd (stuurautomaat of koerssensor aanbevolen). Laag stroomverbruik, directe inschakeling en geen vertraging door opwarmen, zoals bij magnetronradars. Rotatiesnelheden van 24 rpm voor lager stroomverbruik en 48 rpm om schermbeelden snel te vernieuwen.

MotionScope Doppler-technologie
De GMR Fantom radars gebruiken het Doppler-effect om bewegende doelen te detecteren en te markeren, onder andere om aanvaringen te voorkomen, zwermen vogels te signaleren en veranderende weersomstandigheden in de gaten te houden. Het Doppler-effect is de frequentieverandering in de radarecho, veroorzaakt door de relatieve beweging van het doel. Op die manier kunnen doelen die naar de radar toe of van de radar af bewegen direct worden gedetecteerd. MotionScope markeert de bewegende doelen op het radarscherm in verschillende kleuren, zodat u om andere boten of zwaar weer heen kunt navigeren.

In de verpakking:
- GMR Fantom 18
- Set met bevestigingsmateriaal
- Voedingskabel 15 m (49,21 ft)
- Netwerkkabel 15 m (49,21 ft)
- Installatie-instructies
- Montagesjabloon


Normale prijs € 2.519,00 Speciale prijs € 2.199,00
SKU
010-01706-00
De Garmin GMR Fantom 18 koepelradar:
KRACHTIGE RADAR
Deze solid-state radar van 40 watt heeft een bereik van 6 meter tot 48 zeemijl (88 km), zelfs bij mist of regen. Hij biedt draaisnelheden van 24 RPM voor een lager energieverbruik en 48 RPM voor snelle schermupdates.
HIGH-RESOLUTION RADAR
De horizontale radarbundel van 5,2 graden geeft een beeld met hoge resolutie en de hoge antenneversterking detecteert zwakke doelen op grote afstand, terwijl de 8-bits kleurenbeelden de doelscheiding verbeteren.
MOTIONSCOPE TECHNOLOGIE
MotionScope gebruikt het dopplereffect om bewegende doelen te detecteren en deze in verschillende kleuren te markeren, zodat je om andere boten of zwaar weer heen kunt navigeren. Of naar visplekken waar vogels aan het oppervlak naar vis jagen.
INTUÏTIEVE BEDIENING
Deze radar heeft geen complexe gebruikersinstellingen en is dus eenvoudig te installeren en te gebruiken.
DOELGROOTTE
Pas de grootte van objecten op het radarbeeld aan.
AUTO BIRD GAIN
Vind zwermen vogels op het wateroppervlak waar je waarschijnlijk aasvissen kunt vinden.
ECHOSPOREN
Echosporen geven een langzaam vervagend 'spoor' op het scherm om bewegende doelen en aanvaringsrisico's snel en gemakkelijk te identificeren.
DUBBEL BEREIK
Via een enkele radarantenne kun je beelden op je kaartplotter naast elkaar weergeven in gesplitste weergave, met onafhankelijke instelling van bereik en bediening op korte of lange afstanden.
ONDERSTEUNING VAN TWEE RADARS
Het gebruik van twee radars biedt redundantie en de mogelijkheid om op elk beeldscherm op de boot gegevens te selecteren uit één van twee verschillende radarbronnen.
DYNAMIC AUTO GAIN
Deze functie zorgt dat de radardetectie automatisch wordt aangepast aan omgevingscondities, zodat onder alle omstandigheden optimale resultaten worden verkregen.
DYNAMIC SEA FILTER
Dynamic Sea Filter stelt de versterking automatisch af op de toestand van de zee - kalm, gemiddeld of ruw.
RADAROVERLAY
Projecteer radarbeelden op de kaartpagina van je kaartplotter. Je kunt een optionele stuurautomaat of koerssensor (afzonderlijk verkrijgbaar) toevoegen voor de beste resultaten.
MARPA TARGET TRACKING
Mini-automatic Radar Plotting Aid (MARPA) volgt tot 30 geselecteerde doelen, zodat je andere schepen in de gaten kunt houden en aanvaringen kunt vermijden.
BEWAKINGSZONE
Door een bewakingszone te activeren word je gewaarschuwd als een object de zone binnenkomt.
VRM EN EBL
Variable Range Markers (VRM) en Electronic Bearing Lines (EBL) maken het mogelijk om de afstand en peiling tot schepen en land snel te meten.
Meer informatie
Merk Garmin
Kleur Wit
Specificaties Algemeen:
Fysieke afmetingen 50,8 cm diameter, 24,8 cm hoog (20-inch diameter, 9,75-inch hoog)
Gewicht 7,7 kg (17 lbs)
Waterbestendigheid IPX7
Power consumption 30 W nominaal; 48 W max.
Antenna length 43,18 cm (17 in.)
Antennebereik 24/48 rpm (tweevoudige rotatie)
Zendvermogen 40 W
Ingangsvermogen 11-35 Vdc
Breedte van straal 5,2° horizontaal, 25° verticaal
Maximumbereik 48 zeemijl
Minimumbereik 6 meter
Radar type Radarkoepel

Radarfuncties:
High-definition (uitstekende scheiding van gegevens op een overzichtelijk scherm )
MARPA-tracking (aanvaringen voorkomen) Ja (koerssensor vereist; apart leverbaar)
Bewakingszonealarm
Color 8-bits
Radar overlay support Ja
Dual range support Ja
No Transmit Zone Ja

Aanvullend:
MotionScope: Ja
Auto Bird Gain: Ja
Dubbele radarondersteuning: Ja
Echosporen: Ja
pdf
(Grootte: 889.4 KB)
Garmin GMR Fantom 18/24