Garmin Compact Reactor 40 - hydraulische autopiloot met GHC 20 en shadow drive

De Garmin Compact Reactor 40 pakket is een hydraulische stuurautomaat met een GHC 20 regeleenheid voor de stuurautomaat en Shadow Drive technologie. Dit systeem schakelt automatisch de stuurautomaat uit als het roer wordt gedraaid, zodat u de vrijheid hebt om de boot te manoeuvreren en dus de controle behoudt. Vaart u een vaste koers, wordt de besturing weer overgenomen.

Het roerbedieningsscherm communiceert via het NMEA2000 netwerk. De stuurautomaat is gemakkelijk te installeren door de verschillende montage opties en is eenvoudig in te stellen. Bovendien kunt u de Compact Reactor 40 direct bedienen vanaf uw compatibele Garmin kaartplotter.

In de verpakking:
- GHC 20 roerbedieningsscherm
- Shadow Drive
- Reactor 40 CCU (Course Computer Unit)
- 1,0 l pomp
- ECU (Electronic Control Unit)
- ECU-voedingskabel
- Verbindingskabel
- Buzzer
- NMEA 2000 netwerkkabel (2 meter)
- NMEA 2000 voedingskabel
- NMEA 2000 T-connectors
- Mannelijke en vrouwelijke afsluitweerstanden
- Documentatie


€ 1.995,00
SKU
010-00705-08
De perfecte entry-level stuurautomaat:
- Inclusief Compact Reactor 40 starterspakket, GHC 20 besturingseenheid voor nautische stuurautomaten en Shadow Drive technologie
- Alleen aanbevolen voor éénmotorige modellen tot een lengte van 9 meter (30 ft.)1
- Solid-state Attitude Heading Reference System (AHRS) met 9 assen
- Beperkt koersfouten en -afwijkingen, roerbewegingen en stroomverbruik tot een minimum en zorgt voor een comfortabele tocht
- Minimale instellingen en kalibratie

De Compact Reactor 40 hydraulische stuurautomaat is ontworpen voor boten die kleiner zijn dan 9 m (30 ft.) in lengte. De stuurautomaat zorgt er vooral bij gemiddelde tot hoge snelheden voor dat u niet continu het stuur hoeft vast te houden om op koers te blijven1. U kunt ontspannen achterover zitten bij het roer en onbezorgd van uw tocht op het water genieten. De solid-state 9-assige AHRS technologie neemt u al het werk uit handen.

U kunt deze stuurautomaat, waarvan 3 verschillende corepacks zijn uitgebracht, naar wens configureren, afhankelijk van de functies die u nodig hebt en hoeveel u wilt besteden. Als u het starterspakket koopt (compatibele kaartplotter vereist2), kunt u daar een GHC™ 20 maritieme regeleenheid voor stuurautomaten aan toevoegen of zowel een GHC 20 als Shadow Drive™ technologie.

De stuurautomaat is eenvoudig te installeren met verschillende montage-opties en snel en gemakkelijk in te stellen. Als u een corepack met onze gepatenteerde Shadow Drive technologie kiest, hoeft u maar aan het roer te draaien om de besturing over te nemen en als u een vaste koers aanhoudt, wordt de stuurautomaat automatisch weer ingeschakeld. Door integratie met compatibele Garmin elektronica kunt u de stuurautomaat bedienen via het scherm van de kaartplotter. Daarnaast kan de stuurautomaat worden ingeschakeld om een Auto Guidance pad3 te volgen (hiervoor zijn BlueChart® g2 Vision® HD kaarten vereist).

Solid-state AHRS met 9 assen:
De Compact Reactor 40 biedt u dankzij het geavanceerde solid-state AHRS systeem met 9 assen meer flexibele montageopties. Verder zorgt dit nieuwe systeem voor minimale koersfouten, koersafwijkingen en roerbewegingen en een zeer laag stroomverbruik, wat garant staat voor een comfortabele boottocht voor iedereen aan boord.

Reageert op omstandigheden op het water:
Deze opmerkelijke stuurautomaat reageert op de omstandigheden op zee om u op koers te houden. Zelf wanneer de boot rolt en stampt op het water, kunt u erop blijven vertrouwen dat de Reactor 40 stuurautomaat u op uw gewenste koers houdt.

Minimale instellingen en kalibratie:
Alle stuurautomaten vereisten instellen en kalibratie - zonder uitzondering. Wij weten dat u meteen het water op wilt, dus we hebben dit proces zo kort en eenvoudig mogelijk gemaakt. Dat is The Power of Simple, oftewel puur gebruiksgemak.

Naadloze integratie met Garmin elektronica:
In combinatie met onze compatibele netwerkelektronica kunt u vanaf elke positie op uw boot de Compact Reactor 40 volledig bedienen. Het systeem kan naast het aanhouden van de koers in bijna alle weers- en windomstandigheden ook een aantal voorgeprogrammeerde trolling- en zoekprocedures soepel uitvoeren. Daarnaast beschikt u in combinatie met BlueChart g2 Vision HD kaarten (apart verkrijgbaar) over optionele functies zoals Auto Guidance3 voor het automatisch navigeren van GPS-routes.

Navigeer met vertrouwen dankzij de Shadow Drive technologie:
Inclusief de gepatenteerde Shadow Drive technologie waarmee u zeker weet dat u de controle behoudt, zelfs wanneer de stuurautomaat is ingeschakeld. Het Shadow Drive systeem schakelt automatisch de stuurautomaat uit als het roer wordt gedraaid, zodat u de vrijheid hebt om de boot te manoeuvreren. De stuurautomaat wordt weer automatisch ingeschakeld als u een vaste koers aanhoudt.

Aansluiten op netwerkapparatuur:
U kunt de Compact Reactor 40 direct vanaf het scherm van uw compatibele Garmin kaartplotter1 of met een van de maximaal 3 GHC roerbesturingseenheden bedienen. GHC communiceert via uw NMEA 2000® netwerk met het stuurautomaatsysteem, zodat koersinformatie gemakkelijk met andere toestellen in het netwerk kan worden gedeeld. Dit maakt MARPA en kaart overlays mogelijk bij aansluiting op een Garmin radar en kaartplotter. Een optionele draadloze afstandsbediening is ook verkrijgbaar.

1 Dit model wordt niet aangeraden voor gebruik tijdens vissen, of in situaties waarbij de koers bij lage snelheden moet worden aangehouden. Voor toepassingen die nauwkeurige navigatie en bediening vereisen bij lage snelheden of het slepen van een vislijn, raden wij u de krachtigere Reactor 40 modellen aan.
2 Vereist echoMAP™ CHIRP 5x/7x/9x kaartplotter/sonarcombinatieschermen; ECHOMAP Plus 6x/7x/9x kaartplotter/sonarcombinatieschermen; GPSMAP® kaartplotterseries 7200/7400/7600/8000/8200/8400/8500/8600; of GPSMAP kaartplotter/sonarcombinatieschermen 7x2/9x2/10x2/12x2
3 Auto Guidance is uitsluitend bestemd voor planningsdoeleinden en is geen vervanging van veilige navigatie.
Meer informatie
Merk Garmin
Specificaties Specificaties:
- Afmetingen van toestel, BxHxD: 10,9 x 11,2 x 4,8 cm (4,3 x 4,4 x 1,9 inch)
- Afmetingen pomp, 16,8 x 10,0 x 8,5 cm (6,6 x 3,9 x 3,3 inch)
- NMEA uitgang: NMEA 2000
- Ingangsspanning: 10 V tot 20 V
- Bedrijfstemperatuur: -15 °C tot 70 °C (5 °F tot 158 °F)
pdf
(Grootte: 675.8 KB)
GHC 20 sjabloon voor vlakke montage
pdf
(Grootte: 622.1 KB)
Montagesjablonen GHC 20
pdf
(Grootte: 622.1 KB)
Reactor 40 motagesjablonemn