Victron BlueSolar MPPT zonnelader 75/15

De Victron BlueSolar Maximum Power Point Tracking (MPPT) 75/15 12/24V zonnelader verzamelt energie van uw zonnepanelen en slaat dit op in uw accu's. De BlueSolar zonne laadregelaar houdt de accu in perfecte conditie en zal de levensduur verlengen.
De afmetingen zijn 100 x 113 x 40 mm met een gewicht van 0,50 kilo

Victron BlueSolar MPPT 75/15 12/24V is een zonnelader voor 12V of 24V systemen (autoselect). Het maximaal nominaal PV-vermogen dat bij een 12V systeemspanning door de zonnelader wordt doorgegeven is 220W, en bij een 24V systeemspanning is dat 440W.
€ 93,45
SKU
SCC010015050R
Ultrasnelle Maximum Power Point Tracking (MPPT) Vooral als het bewolkt is en de lichtintensiteit voortdurend verandert, verbetert een ultrasnelle MPPTcontroller de energieopbrengst tot 30% in vergelijking met PWM-laadcontrollers en tot 10% in vergelijking met tragere MPPT-controllers
Het eerste getal in de productnaam geeft de maximale spanning aan die op de PV ingang van deze regelaar kan worden aangesloten met een (serie) zonnepanelen. Het tweede getal geeft de maximale laadstroom van de regelaar aan bij 12,24,36 of 48V afhankelijk van het type regelaar. Er zijn regelaars voor 12/24V maar ook regelaars die daarbij ook 36V en 48V batterij banken kunnen opladen (zie handleiding).

Belastinguitgang: een te diepe ontlading van de accu kan worden voorkomen door alle belastingen op de belastinguitgang aan te sluiten. Deze uigang koppelt de belasting los als de accu is ontladen tot een voor-ingestelde spanning. Als alternatief kan ook een intelligent accubeheer-algoritme worden gekozen: zie BatteryLife in de handleiding. De belastinguitgang is bestand tegen kortsluiting. Sommige belastingen (vooral omvormers) kunnen het beste direct op de accu worden aangesloten en de afstandsbediening van de omvormer op de belastinguitgang. U hebt mogelijk een speciale interfacekabel nodig. Zie hiervoor de handleiding.

BatteryLife: intelligent accubeheer Als een zonne-laadcontroller de accu niet in één dag weer volledig kan opladen, is het resultaat vaak dat de accu voortdurend schommelt tussen ‘gedeeltelijk opgeladen’ en ‘volledig ontladen’. Door deze toestand (geen regelmatige volledige oplading) raakt een loodzuur accu binnen enkele weken of maanden onherstelbaar beschadigd. Het BatteryLife-algoritme bewaakt de laadstatus van de accu en verhoogt, indien nodig, van dag tot dag het belasting ontkoppelingsniveau iets (door de belasting vroeger los te koppelen) totdat de geoogste zonne-energie voldoende is om de accu tot bijna de volledige 100% op te laden. Vanaf dat ogenblik wordt het niveau voor belasting ontkoppeling gemoduleerd zodat de accu ongeveer één keer per week tot bijna de volledige 100% wordt opgeladen.
Meer informatie
Merk Victron
Kleur Blauw
Specificaties Model BlueSolar
Type solarcharger Mppt
Uitgangsspanning (DC) 12/24VDC
IP-norm IP21 druipwaterdicht
Lengte 40 mm
Breedte 113 mm
Hoogte 100 mm
Gewicht 0,50 kg
Voltage 12/24V
pdf
(Grootte: 103 KB)
Victron Bluesolar 75/15 datasheet
pdf
(Grootte: 846.2 KB)
Victron Bluesolar MPPT 75 15 handlleiding