Victron Batterij Monitor BMV-712 Smart

De Victron Smart Battery monitor geeft niet alleen de laadstatus maar ook het stroomverbruik én de resterende tijd aan. U kunt alle gegevens handig instellen en aflezen via uw smartphone met de VictronConnectapp.

Standaardeigenschappen
- Accuspanning, stroom, vermogen, verbruikte ampère-uren en laadstatus
- Resterende tijd bij de huidige ontlaadsnelheid
- Programmeerbaar visueel en akoestisch alarm
- Programmeerbaar relais om niet-kritische belastingen uit te schakelen of om een generator, indien nodig, te laten draaien
- 500 A-shunt met snelkoppeling en aansluitset
- Shunt keuzemogelijkheid tot 10.000 ampère
- VE.Direct-communicatiepoort
- Kan een groot aantal historische gebeurtenissen opslaan die gebruikt kunnen worden om het gebruikspatroon en de toestand van de accu te evalueren
- Groot ingangsspanningsbereik: 9,5 – 95V - Hoge stroommeetresolutie: 10 mA (0,01A)
- Laag stroomverbruik: 2,9 Ah per maand (4 mA) bij 12V en 2,2 Ah per maand (3 mA) bij 24V
- Extra ingang voor het meten van spanning (van een tweede accu), temperatuur of de middelpuntspanning en bijbehorende alarm- en relaisinstellingen.
€ 209,95
SKU
BAM030712000
Een batterijmonitor geeft inzicht in uw stroomverbruik en de status van de accu, een onmisbaar instrument voor het monitoren van de accubank. Naast accuspanning, de stroom en de verbruikte ampère-uren, geeft de BMV- 700 serie ook de laadstatus (%), de resterende tijd en het stroomverbruik in watt aan. De BMV-712 beschikt over een extra ingang, die kan worden geprogrammeerd om de spanning van een tweede accu, de temperatuur of de middelpuntspanning te meten. Met de gratis VictronConnect App kunt u de BMV programmeren en uitlezen via smartphone.
Deze set bestaat uit (zie afbeeldingen):
-monitor
-shunt 500A
-kabelset

Doordat de nieuwe accu-monitor met Bluetooth geïmplementeerd is, zal de draadloze communicatie tussen de producten de installatie vereenvoudigen en de prestaties verbeteren.

Accu-'brandstofmeter', aanduiding resterende tijd en nog veel meer De resterende accucapaciteit hangt af de verbruikte ampère-uren, de ontlaadstroom, de temperatuur en de leeftijd van de accu. Complexe software-algoritmes zijn nodig om met al deze variabelen rekening te kunnen houden. Naast de hoofdweergaveopties, zoals de spanning, de stroom en de verbruikte ampère-uren, geeft de BMV- 700 serie ook de laadstatus, de resterende tijd en het stroomverbruik in watt aan.

Eenvoudig te installeren Alle elektrische aansluitingen vinden plaats met de printplaat met snelkoppeling aan de stroomshunt. De shunt wordt met een standaard RJ12-telefoonkabel met de monitor verbonden. Meegeleverd: RJ 12-kabel (10m) en accukabel met zekering (2m); er zijn verder geen onderdelen nodig. Tevens worden er een afzonderlijke ring voor het uiterlijk van het front van een vierkant of rond display, een borgring voor montage aan de achterzijde en schroeven voor montage aan de voorzijde meegeleverd.

Overige accubewakingsopties
- VE.Net accucontroller
- Lynx Shunt VE.Net
- Lynx Shunt VE.Can

Meer over middelpuntspanning
Door één slechte cel of één slechte accu kan een grote, dure accubank defect raken. Als accu's in serie worden aangesloten kan een tijdige waarschuwing door meting van de middelpuntspanning worden gegenereerd. Wij adviseren onze Battery Balancer (BMS012201000) om de levensduur van in serie geschakelde accu's te maximaliseren.
Meer informatie
Merk Victron
Kleur Grijs
Specificaties Aantal uitgangen 2
Systeemspanning (DC) 12-96VDC
Gewicht 1,10 kg
pdf
(Grootte: 207 KB)
Batterij monitor datasheet
pdf
(Grootte: 2 MB)
Batterij monitor handleiding