Victron Batterij Monitor BMV-702 Grijs

U kunt op de BMV-702 batterij monitor uw stroomverbruik, de status van de accu, verbruikte ampère-uren, accuspanning, maar ook de laadstatus, resterende tijd en het stroomverbruik in watt aan.
Standaardeigenschappen
- Accuspanning, stroom, vermogen, verbruikte ampère-uren en laadstatus
- Resterende tijd bij de huidige ontlaadsnelheid
- Programmeerbaar visueel en akoestisch alarm
- Programmeerbaar relais om niet-kritische belastingen uit te schakelen of om een generator, indien nodig, te laten draaien
- 500 A-shunt met snelkoppeling en aansluitset
- Shunt keuzemogelijkheid tot 10.000 ampère
- VE.Direct-communicatiepoort
- Kan een groot aantal historische gebeurtenissen opslaan die gebruikt kunnen worden om het gebruikspatroon en de toestand van de accu te evalueren
- Groot ingangsspanningsbereik: 9,5 – 95V - Hoge stroommeetresolutie: 10 mA (0,01A)
- Laag stroomverbruik: 2,9 Ah per maand (4 mA) bij 12V en 2,2 Ah per maand (3 mA) bij 24V

€ 192,00
SKU
BAM010702000R
Deze grijze batterijmonitor geeft inzicht in uw stroomverbruik en de status van de accu, een onmisbaar instrument voor het monitoren van de accubank. Naast accuspanning, de stroom en de verbruikte ampère-uren, geeft de BMV- 700 serie ook de laadstatus (%), de resterende tijd en het stroomverbruik in watt aan. De BMV-702 beschikt over een extra ingang, die kan worden geprogrammeerd om de spanning van een tweede accu, de temperatuur of de middelpuntspanning te meten. Deze set bestaat uit (zie afbeeldingen):
-monitor
-shunt 500A
-kabelset
Accu-'brandstofmeter', aanduiding resterende tijd en nog veel meer De resterende accucapaciteit hangt af de verbruikte ampère-uren, de ontlaadstroom, de temperatuur en de leeftijd van de accu. Complexe software-algoritmes zijn nodig om met al deze variabelen rekening te kunnen houden.
Naast de hoofdweergaveopties, zoals de spanning, de stroom en de verbruikte ampère-uren, geeft de BMV- 700 serie ook de laadstatus, de resterende tijd en het stroomverbruik in watt aan.

De BMV-702 beschikt over een extra ingang, die kan worden geprogrammeerd om de spanning (of een tweede accu), de temperatuur of de middelpuntspanning (zie onder) te meten.

Bluetooth Smart Gebruik de Bluetooth Smart dongle om uw accu's met Apple- of Android-smartphones, tablets, macbooks en overige apparaten te bewaken.
Eenvoudig te installeren Alle elektrische aansluitingen vinden plaats met de printplaat met snelkoppeling aan de stroomshunt. De shunt wordt met een standaard RJ12-telefoonkabel met de monitor verbonden. Meegeleverd: RJ 12-kabel (10m) en accukabel met zekering (2m); er zijn verder geen onderdelen nodig. Tevens worden er een afzonderlijke ring voor het uiterlijk van het front van een vierkant of rond display, een borgring voor montage aan de achterzijde en schroeven voor montage aan de voorzijde meegeleverd.

Eenvoudig te programmeren (met uw smartphone!) Een snel installatiemenu en een gedetailleerd setup-menu met scrollende teksten helpt de gebruiker bij het doorlopen van de verschillende instellingen. U kunt ook voor de snelle en eenvoudige oplossing kiezen: download de smartphone-app (Bluetooth Smart dongle vereist)

Bewaking van de middelpuntspanning (alleen bij BMV-702) Deze eigenschap, die meestal in de industrie wordt gebruikt voor het bewaken van grote en kostbare accubanken, wordt nu voor het eerst tegen lage kosten beschikbaar gemaakt, zodat elke willekeurige accubank kan worden bewaakt. Een accubank bestaat uit een reeks in serie geschakelde cellen. De middelpuntspanning is de spanning halverwege deze reeks. Idealiter bedraagt deze middelpunt spanning precies de helft van de totale spanning. In de praktijk echter komen afwijkingen voor die afhankelijk zijn van vele factoren, zoals een verschillende laadstatus voor nieuwe accu's of cellen, verschillende temperaturen, interne lekstromen, capaciteiten en nog veel meer. Grote of groter wordende afwijkingen van de middelpuntspanning duiden op onjuist onderhoud van de accu of een defecte accu of cel. Een corrigerende actie na een middelpunt spanningsalarm kan ernstige schade aan een dure accu voorkomen. Raadpleeg de BMV-handleiding voor meer informatie. Extra eigenschappen van de BMV-702 Extra ingang voor het meten van spanning (van een tweede accu), temperatuur of de middelpuntspanning en bijbehorende alarm- en relaisinstellingen.

Meer over middelpuntspanning Door één slechte cel of één slechte accu kan een grote, dure accubank defect raken. Als accu's in serie worden aangesloten kan een tijdige waarschuwing door meting van de middelpuntspanning worden gegenereerd. Zie de BMV-handleiding, paragraaf 5.2, voor meer informatie. Wij adviseren onze Battery Balancer (BMS012201000) om de levensduur van in serie geschakelde accu's te maximaliseren.
Meer informatie
Merk Victron
Kleur Grijs
Specificaties Systeemspanning (DC) 12-96VDC
Gewicht 1,10 kg
pdf
(Grootte: 207 KB)
Batterij monitor datasheet
pdf
(Grootte: 2 MB)
Batterij monitor handleiding