Pure Expertise de Watersportwinkel

Deutsch
English
Contact
Waarom bij óns kopen?
Voorwaarden
Vragen?
Een ogenblik alsjeblieft....

Wij zoeken de betreffende artikelen en artikelgroepen op!

 

Alle artikelen

Mastervolt > Scheidingstransformatoren

Algemeen

Overig Mastervolt

Inclusief BTW! Andere valuta: GBP USD

Scheidingstransformatoren Mastervolt scheidingstrafo
Klik voor vergroting

Mastervolt scheidingstrafo

Produktinformatie

Door het schip te verbinden met de walspanning wordt er een gesloten stroomkring gecreëerd waarbij een mogelijke stalen damwand, de scheepshuid en het water rondom het schip de elektrische geleiders zijn. Door het potentiaalverschil van de geleiders onderling zal in de scheepshuid na verloop van tijd putcorrosie kunnen ontstaan.
Door het niet aansluiten van de aarddraad van de walspanning aan de ingang van de scheidingstransformator wordt de stroomkring verbroken en treedt geen electrolyse op.
De scheidingstransformator is voorzien van een softstart welke door de inschakelvertraging voorkomt dat de walzekering in werking treedt zodra de scheidingstransformator op de walspanning aangesloten word.
De aardlekschakelaar op de steiger heeft bij toepassing van een scheidingstransformator geen functie omdat de aarddraad niet aangesloten moet zijn.
Scheidingstransformatoren worden gebruikt als isolatietrafo tussen walaansluiting en vaartuig ter voorkoming van elektrolyse. als ultieme veiligheidsvoorziening en/of als universele aansluiting voor 110V en 230V landspanning.

Zo kiest u de juiste scheidingstrafo:

  • Bepaal wal- en boordspanning (230V, 120V of beide).
  • Bepaal het vermogen: maximum belasting door stroomverbruik aan boord: aantal ampères en kW.
  • Houdt rekening met afmetingen en gewicht van de scheidingstrafo.